Virtualization

مجازی سازی

مجازی سازی با تعریفی ساده

مجازی سازی با تعریفی ساده یعنی ایجاد یک نسخه مجازی (غیر واقعی) از یک دستگاه یا منبع واقعی مانند سرور، شبکه، رسانه ذخیره سازی و یا یک سیستم عامل که می تواند بصورت مستقل ماهیت یک دستگاه واقعی را داشته باشد.

مجازی سازی هر دستگاه یا منبعی به منزله تبدیل یک سخت افزار یا یک منبع به چندین سخت افزار یا منبع می باشد که البته بصورت واقعی وجود نداشته و فقط ماهیتی مشابه یک دستگاه یا منبع واقعی را البته با همان عملکرد دارا هستند ولی بصورت مجازی و غیر واقعی ایجاد شده اند. بعنوان مثال مجازی سازی یک سرور به معنای تبدیل یک سرور فیزیکی و واقعی به چندین سرور مجزای غیر واقعی می باشد که می توانند هر کدام بصورت مستقل مشابه یک سرور واقعی دارای یک سیستم عامل باشند.

مجازی سازی

حال و با توجه به این تعاریف پرسشی مطرح می شود. چرا مجازی سازی؟

پاسخ به این پرسش البته که دلایل بسیاری دارد ولی ساده ترین پاسخ به آن چنین است: قابلیت اجرای اهداف مختلف و متنوع بر روی یک دستگاه یا یک منبع و این به معنی افزایش بهره وری است.

و اما دیگر مزایا:

  1. کاهش هزینه های خرید منابع سخت افزاری متعدد
  2. کاهش هزینه های جاری مانند برق و خنک کننده ها
  3. کاهش فضای نگهداری
  4. متمرکز سازی سرویس ها
  5. کاهش آلودگی صوتی
  6. استفاده ی بهینه از حداکثر ظرفیت منابع
  7. آسان سازی فرآیند جابجایی
  8. صرفه جویی در زمان بعلت حذف خرید های اضافی
  9. سرعت بخشیدن به عملیات تهیه پشتیبان
  10. کپی سازی فرآیندها
  11. حفظ محیط زیست
virtualization مجازی سازی
مجازی سازی شبکه
 
  • داده ها

یکی از مهم ترین مسائلی که در ذخیره سازی داده ها و مدیریت آن ها پیش می آید نوع و فرمت داده ها است به گونه ای که بهنگام مدیریت داده ها همواره چالش هایی در تغییر نوع و فرمت داده ها پیش آمده که اعمال تغییرات را در بانک های اطلاعاتی با مشکل مواجه می سازد. مجازی سازی داده ها اجازه می دهد تا جزییات تکنیکی داده ها شامل نوع و فرمت آن ها بهنگام استفاده از آن ها تاثیری در عملکرد بانک های اطلاعاتی نداشته باشد. در واقع داده های مجازی توسط نرم افزار مدیریت مجازی سازی داده ها، واسطی میان داده های واقعی با داده های مورد نیاز کاربر در محیط های متعدد و متنوع کاربری هستند.

  • شبکه

مجازی سازی شبکه ها تبدیل یک شبکه ی بزرگ که با هزینه های نگهداری بسیاری همراه است به شبکه های کوچکتر و البته مجازی است که موجب تخصیص پهنای باند به کانال های موجود می گردد و در هر زمان برای دسترسی به بخشی از منابع سیستمی سازمان داده خواهد شد. در چنین شرایطی با ایجاد شبکه های مجازی می توان در بهینه سازی بسترهای لازم برای ارتباطات صوت، ویدئو و داده ها به ساختار شبکه سازمان سر و سامان داده و از منابع موجود با بیشترین بهره وری استفاده کرد.

  • سرور

مجازی سازی سرور یعنی تبدیل یک سرور واقعی به چندین سرور با استفاده از تخصیص منابع سرور بزرگ به سرورهای کوچکتر و واگذاری هر یک از آن ها به یک عملیات که می تواند مورد نیاز هر یک از بخش ها یا افراد در یک سازمان می باشد. در چنین شرایطی اضافه بر استفاده بهینه از منابع سرور، کاربران از مدیریت جزییات سرور اصلی آزاد می شوند و تیم فن آوری اطلاعات هم می تواند بدون پرداختن به جزییات هر سرور نسبت به تهیه نسخه پشتیبان اقدام نماید تا در مواقع لازم بسادگی و به سرعت آن را بازیابی کنند.

  • ذخیره سازی

امروزه ذخیره سازی یکی از مهم ترین دغدغه های هر سازمانی است. وجود رسانه های ذخیره سازی با ظرفیت های بالا اگر چه مشکل های بسیاری را رفع می کند ولی اضافه بر هزینه های بسیار با خطرهایی مانند از بین رفتن اطلاعات بصورت یک جا نیز مواجه است. در حالی که با مجازی سازی آن ها می توان نسبت به ذخیره سازی اطلاعات بصورت شبکه ای از چندین رسانه ذخیره سازی استفاده نمود و با پنل مدیریتی همه ی آن ها را مدیریت کرد. اضافه بر این ها با مجازی سازی در زمینه ذخیره سازی اطلاعات می توان در بهبود وضعیت شبکه سازمان هم تاثیر بسزایی ایجاد کرد تا پهنای باند مفید تری در کل شبکه در دسترس باشد.

  • برنامه ها

مجازی سازی برنامه ها یا نرم افزار ها یک دگرگونی بزرگ در تکنولوژی فن آوری اطلاعات است که می تواند لایه برنامه را از لایه سیستم عامل جدا نماید و یا بعبارتی ساده تر برنامه ها یا نرم افزارها در یک محیط کپسوله شده اجرا شوند که این به معنای عدم اتکا به سیستم عامل است. چنین ساختاری به شما اجازه می دهد تا بسادگی برنامه یا نرم افزاری را که در محیط ویندوز طراحی شده است در سیستم عامل لینوکس اجرا نمایید و یا عکس آن نیز امکان پذیر است.

  • دسکتاپ

مجازی سازی دسکتاپ یا رابط کاربر که گاه با نام مجازی سازی کاربر نیز نامیده می شود یکی از پر کاربرد ترین سرویس های مجازی سازی در شرایط امروزی است. این نوع از مجازی سازی اجازه می دهد تا کاربر با یک دسکتاپ و یا رابط غیر واقعی و یا یک عامل مجازی از منبع واقعی در ارتباط باشد که بسیار انعطاف پذیر تر، امن و کاربردی است که البته می تواند متناسب با نیاز کاربران بهینه سازی شده باشد یا بعبارتی از یک دسکتاپ واقعی مدلی مورد نیاز کاربر و بصورت مجازی در اختیار او گذاشت. این نوع مجازی سازی اضافه بر بهینه سازی ساختار در طرف کاربر به عملیات بازسازی و نگهداری نیز امنیت و سرعت عمل بیشتری می بخشد. هم چنین از آن جا که هیچ یک از کاربران بهنگام کار از سیستم خود استفاده نمی کنند بلکه به دسکتاپی که از یک سیستم دیگر در اختیار آن ها گذاشته شده است وصل می شوند هیچ داده ای را در طرف خود ذخیره نمی کنند که ممکن است بسادگی از بین برود بلکه همه ی داده ها بر روی یک دستگاه مرکزی ذخیره سازی می شود.

مجازی سازی، بخشی از فرآیندهای فن آوری اطلاعات و ارتباطات است که می تواند با درک درستی از نیازهای سازمان و مقیاس پذیری آن با منابع موجود و مدیریت ساختارها در یک سازمان یا کسب و کار پیاده سازی شود و به یقین تاثیر چشم گیری در کاهش هزینه ها و مدیریت منابع و در نتیجه بهره وری بیشتر خواهد داشت.

جهت دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر از طریق لینک های روبرو وارد شوید و با کارشناسان هاوش در ارتباط باشید.