مقاله ها

5 راه دفاع در برابر تهدیدات داخلی امنیت سایبری

laptop icon - blog
pencil icon - blog page havosh.ir

آنچه خواهیم خواند

5 راه دفاع در برابر تهدیدات داخلی امنیت سایبری

دفاع در برابر تهدیدات داخلی امنیت سایبری

مدیریت تهدیدهای داخلی در حال تبدیل شدن به یک مؤلفه مهم فزاینده از وضعیت امنیت سایبری جامع سازمان است. تهدیدهایی که توسط افراد در داخل یک شرکت ایجاد می شود می تواند به همان اندازه خطرناک باشد که توسط مجرمان سایبری خارجی ارائه می شود و به این ترتیب، سازمان ها باید اقدامات متعددی را برای دفاع در برابر تهدید‌های داخلی اجرا کنند .

میزان خطر‌های ایجاد شده توسط تهدیدات داخلی در آمار جمع آوری شده از نظرسنجی سال 2023 از افسران ارشد امنیت اطلاعات در سراسر جهان (CISO) مشهود است. 30 درصد از پاسخ دهندگان، تهدیدهای عمدی و تصادفی خودی را به عنوان یک خطر مهم در نظر می‌گیرند و آن را به دومین نگرانی بزرگ امنیت سایبری CISO پس از کلاهبرداری ایمیل تبدیل می کنند.

در این‌جا، پنج روشی را که شرکت‌ها می‌توانند برای به حداقل رساندن خطر تهدیدات داخلی پیاده‌سازی کنند، مورد بحث قرار خواهیم داد.

آن چه از پیش روی شما می گذرد در مورد ۵ راه دفاع در برابر تهدیدات داخلی امنیت سایبری است، ما در شرکت هاوش تلاش می کنیم راهنمای خوبی برای تمام کسب و کارهایی باشیم که قصد دارند از خدمات مرکز تماس و امور مربوط به مشتریان استفاده کنند.

چرا پیشگیری از خطرات داخلی بسیار سخت است؟

اداره یک کسب و کار مستلزم آن است که حداقل برخی از افراد به داده های ارزشمند و حساس و منابع فناوری اطلاعات آن دسترسی داشته باشند (که همچنین شناسایی تهدیدهای داخلی بالقوه را مهم می کند). متأسفانه، در حالی که عملیات تجاری بادوام را نمی‌توان بدون ارائه این دسترسی حفظ کرد، کارمندان یا پیمانکاران می‌توانند از این دسترسی سوء استفاده کنند و به طور بالقوه خسارت قابل توجهی ایجاد کنند.

سازمان‌ها همچنین باید از خود در برابر تهدیدات عمدی و تصادفی داخلی محافظت کنند. اقدامات زیر می تواند به کاهش تهدیدات داخلی و محافظت از دارایی‌های شرکت کمک کند. (مطالعه مقاله مرتبط: مراحل تشخیص استخراج داده)

وسعت و مکان منابع ارزشمند خود را درک کنید

یک سازمان باید بداند که اطلاعات ارزشمند و حساس آن کجا ذخیره و پردازش می‌شود تا به طور موثر محافظت شود. محیط باید برای شناسایی منابع موجود باشد و عناصر داده باید بر اساس ارزش و حساسیت آن‌ها طبقه بندی شوند.

دسترسی به سیستم‌های حیاتی یا پایگاه‌های اطلاعاتی حاوی داده‌های مشتری تنظیم‌شده نیز باید محدود شود و فقط برای نیازهای قانونی کسب‌وکار مجاز باشد.

این اولین گام اساسی پایه و اساس تمام اقدامات بعدی انجام شده برای به حداقل رساندن تهدیدهای داخلی را فراهم می‌کند، و درک کامل منابع داده‌های حیاتی و سیستم‌هایی که باید از استفاده عمومی محدود شوند، برای ایمن‌سازی آن‌ها از تهدیدات داخلی ضروری است.

سیاست‌های احراز هویت و مجوز قوی را اجرا کنید

هنگامی که منابعی که باید محافظت شوند شناسایی شدند، یک سازمان باید با پیاده‌سازی و اجرای سیاست‌های احراز هویت و مجوز قوی، دسترسی را قفل کند. فقط افراد دارای توجیه تجاری باید بتوانند به داده‌های با ارزش دسترسی داشته باشند و از آن‌ها استفاده کنند.

عناصر زیر باید در این خط‌مشی‌ها گنجانده شوند تا اطمینان حاصل شود که در دفاع در برابر تهدیدات داخلی امنیت سایبری، اعتبار کاربر به خطر نمی‌افتد و مورد سوء استفاده قرار نمی‌گیرد:

  • استفاده اجباری از رمزهای عبور طولانی و پیچیده
  • عدم اشتراک گذاری شناسه‌های کاربری و رمز عبور
  • هنگامی که کارمندان شرکت را ترک می کنند، شناسه‌های کاربر را به سرعت حذف کنید
  • هنگام دسترسی به منابع ارزشمند، احراز هویت چند عاملی را اجرا کنید

شاخص های تهدید داخلی

این اقدام برای شناسایی نشانه‌های تهدیدهای عمدی خودی ارزشمند است. برخی از رایج‌ترین شاخص‌های تهدید داخلی عبارتند از:

  • رفتار غیرعادی کاربر مانند کارکردن ساعات عجیب و غریب یا تلاش برای دسترسی به منابع داده محدود
  • تلاش برای به دست آوردن امتیازات فزاینده غیر مرتبط با مسئولیت‌های شغلی
  • تلاش برای استفاده از سیستم‌ها یا اطلاعات غیرمجاز
  • اختلاف نظر در‌مورد خط مشی‌های شرکت یا دستورالعمل‌های ارتقاء
  • نارضایتی از ارزیابی عملکرد
  • تلاش بیش از حد برای دانلود اطلاعات شرکت
  • کارکنانی که دچار استرس‌های مالی ناگهانی هستند
  • استعفای ناگهانی و غیرمنتظره

در حالی که شاخص‌های بالا اثباتی برای تهدیدات داخلی ارائه نمی کنند، این رفتار کارکنان باید جدی گرفته شود و توسط تیم‌های امنیتی و مدیریت مورد توجه قرار گیرد. افرادی که این شاخص‌ها را نشان می‌دهند ممکن است قبل از به خطر انداختن منابع شرکت، نظارت دقیق را تضمین کنند. (مطالعه مقاله مرتبط: امنیت داده های ابری چیست؟)

بعلاوه، یک برنامه ریسک داخلی موثر باید بر رسیدگی به علل ریشه‌ای تهدیدات خودی که توسط این رفتارهای مربوطه نشان داده شده است، مانند نارضایتی کارکنان یا عدم آموزش مناسب، تمرکز کند.

بر سیاست های مدیریت امن داده ها تأکید کنید

با تأکید بر سیاست‌های مدیریت امن داده‌ها ، می‌توان تهدیدهای داخلی تصادفی را مدیریت و به حداقل رساند. به عنوان بخشی از یک برنامه تهدید داخلی، شرکت‌ها باید یک خط مشی مدیریت داده ایجاد کنند که مشخص کند چه کسی می‌تواند از منابع و برای چه هدفی استفاده کند. این سیاست باید دقیق باشد و برای همه افراد سازمان اعمال شود تا آن‌ها نقش خود را در حفاظت از منابع شرکت درک کنند.

آموزش باید در رابطه با خط مشی مدیریت داده‌ها به همه ارائه شود. آموزش کافی به کاهش وقوع تهدیدات داخلی تصادفی یا غیرعمدی کمک می‌کند، زیرا کارکنان محدودیت‌های دسترسی به داده‌های خود را می‌دانند و به درستی از آن استفاده می‌کنند.

نقض مکرر خط‌مشی رسیدگی به داده‌ها معمولاً به کارمندی اشاره می‌کند که به آموزش اضافی نیاز دارد یا تهدیدی عمدی خودی است.

half human

ریسک داخلی چیست؟

مدیریت ریسک داخلی فرآیندی است که شامل شناسایی و کاهش خطرات احتمالی ناشی از افراد درون سازمانی است که دسترسی مجاز به اطلاعات یا سیستم‌های حساس دارند. این شامل اقداماتی برای جلوگیری و شناسایی تهدیدات داخلی، مانند کارکنان یا پیمانکارانی است که ممکن است عمدا یا ناخواسته به داده‌ها، سیستم‌ها یا شهرت سازمان آسیب برساند.‌ (مطالعه مقاله مرتبط: جلوگیری از تهدید امنیت داخلی سازمان)

برنامه مدیریت تهدید داخلی چیست؟

برنامه مدیریت تهدید خودی، گروهی متمرکز و هماهنگ از قابلیت‌ها است که برای شناسایی و جلوگیری از افشای غیرمجاز اطلاعات حساس طراحی شده است. سازماندهی شده و مدیریت می‌شود تا به خطرات ناشی از افراد داخلی که دسترسی مجاز به سیستم‌ها، شبکه‌ها یا داده‌های یک سازمان دارند رسیدگی کند. یک برنامه مدیریت تهدید داخلی معمولاً شامل ترکیبی از سیاست‌ها، رویه‌ها، فناوری‌ها و آموزش برای مدیریت موثر و پاسخگویی به تهدیدات داخلی است.

چگونه کار از راه دور شناسایی تهدیدهای داخلی را پیچیده می کند؟

واقعیت‌های کار از راه دور به طور قابل توجهی شناسایی تهدیدات داخلی را پیچیده می کند، زیرا بسیاری از کارمندان از دستگاه‌های شخصی برای دسترسی به منابع شرکت استفاده می‌کنند که ممکن است برای شروع نقض تصادفی یا عمدی داده‌ها استفاده شود.

یک راه حل خودکار DLP با اعمال قوانین مدیریت داده برای همه کارمندان در همه دستگاه‌ها به رفع این عوارض کمک می‌کند. فقط کاربران مجاز می‌توانند به داده‌های با ارزش از مکان‌های راه دور دسترسی داشته باشند.

آیا آموزش در کاهش خطر تهدیدات عمدی خودی مؤثر است؟

آموزش به تنهایی تنها اثربخشی محدودی را برای مقابله با خطر تهدیدهای خودی عمدی فراهم می‌کند، زیرا خودی‌های مخرب با انگیزه ممکن است راه‌هایی برای دور زدن اقدامات حفاظتی موجود پیدا کنند. (مطالعه مقاله مرتبط: آموزش امنیت سایبری سازمان)

conclusion

نتیجه گیری

با این حال، آموزش می‌تواند باعث شود که یک تهدید عمدی درونی زمانی که متوجه می‌شوند یک پلتفرم DLP نقض خط‌مشی مدیریت داده‌ها را ممنوع می‌کند، در اقدامات خود تجدیدنظر کند. آن‌ها ممکن است به این نتیجه برسند که ارزش این را ندارد که در تلاش برای به خطر انداختن منابع داده گرفتار شوند.

نوشته های مشابه