آنچه خواهیم خواند
5 مرحله تشخیص استخراج داده ها
تشخیص استخراج داده
در دنیای دیجیتال امروز، حفاظت از دادههای سازمانی بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد. با افزایش حملات سایبری، نگرانی در مورد استخراج دادهها به یکی از بزرگترین چالشهای امنیتی تبدیل شده است. استخراج دادهها، به عنوان سرقت مخفیانه اطلاعات حساس از یک سیستم، میتواند عواقب جدی برای سازمانها داشته باشد. در این مقاله، ما به بررسی دقیق مراحل لازم برای تشخیص و جلوگیری از استخراج دادهها میپردازیم. از طریق بررسی روشهای مختلفی که مهاجمان برای استخراج دادهها استفاده میکنند و ارائه راهکارهای عملی، به سازمانها کمک میکنیم تا از داراییهای دیجیتال خود محافظت کنند.
استخراج دادهها انتقال غیرمجاز دادهها از محیط IT یک سازمان به یک مکان خارجی است. سازمانها باید اقدامهای مؤثری را برای شناسایی نفوذ دادهها و حفاظت از دادههای ارزشمند یا حساس اجرا کنند. ما مراحل لازم برای شناسایی استخراج دادهها برای ایمن سازی منابع داده شما را مورد بحث قرار خواهیم داد.
آن چه از پیش روی شما می گذرد در مورد پیاده سازی هوش مصنوعی در مرکز تماس است، ما در شرکت هاوش تلاش می کنیم راهنمای خوبی برای تمام کسب و کارهایی باشیم که قصد دارند از خدمات کال سنتر هوشمند و امور مربوط به مشتریان استفاده کنند.
استخراج داده چیست؟
استخراج داده به عنوان صادرات داده یا اکستروژن داده نیز شناخته می شود. اصطلاح exfiltration به فعالیتهایی اطلاق می شود که توسط مجرمان سایبری انجام می شود که منابع دادههای سازمانی را در معرض خطر قرار می دهد. همچنین میتواند برای توصیف تهدیدهای خودی ، مانند نشت دادههای تصادفی توسط کارمندان مورد اعتماد یا سرقت عمدی دادهها که توسط خودیهای مخرب انجام میشود، استفاده شود.
5 مرحله شناسایی استخراج داده ها
- فیشینگ و انواع دیگر حملات مهندسی اجتماعی
- ایمیل های خروجی در معرض خطر
- تهدیدهای پایدار پیشرفته (APTs)
- تونل سازی DNS
- رمزگذاری کانال
روشهای استخراج داده
یکی از راههایی که میتوان از طریق دسترسی فیزیکی، مانند حذف فیزیکی رسانههای ذخیرهسازی یا اجزای IT ، استخراج دادهها را انجام داد. در حالی که این تهدیدها واقعی هستند و باید با امنیت فیزیکی مورد توجه قرار گیرند، این مقاله بر چگونگی تشخیص استخراج دادهها با روشهای دیجیتال تمرکز دارد. (مطالعه مقاله مرتبط: امنیت داده های ابری چیست)
استخراج معمولاً شامل انتقال، کپی یا بازیابی غیرمجاز اطلاعات حساس یا دادههای ارزشمند از سیستمهای در معرض خطر است. عوامل تهدید ممکن است از روشهای متعددی در تلاشهای خود برای استخراج دادهها از یک محیط فناوری اطلاعات استفاده کنند
در زیر برخی از متداولترین تکنیکهای استخراج دادهها که توسط نهادهای مخرب استفاده میشود، آمده است.
فیشینگ و انواع دیگر حملات مهندسی اجتماعی
حملات فیشینگ و مهندسی اجتماعی از رایج ترین روشهای استخراج دادهها هستند. هدف از حمله ممکن است سرقت اطلاعات اعتباری یا نصب بدافزارهایی باشد که بعداً برای نفوذ استفاده می شود.
ایمیل های خروجی در معرض خطر
یک حساب ایمیل در معرض خطر را می توان توسط عوامل تهدید برای انتقال حجم زیادی از دادهها بدون مزاحمت استفاده کرد.
تهدیدهای پایدار پیشرفته (APTs)
APTها نفوذهای طولانی مدت به یک محیط فناوری اطلاعات هستند که عاملان تهدید را قادر می سازند تا داراییهای داده با ارزش را شناسایی کرده و احتمالاً از آنها استفاده کنند. (مطالعه مقاله مرتبط: جلوگیری از تهدید داخلی امنیت)
تونل سازی DNS
این تکنیک از دادههای رمزگذاری شده در ارتباطات DNS برای برهم زدن کنترلهای امنیتی استفاده می کند و دادهها را قادر می سازد تا از یک محیط بدون ایجاد آلارم منتقل شوند.
رمزگذاری کانال
عوامل تهدید ممکن است از تکنیکهای رمزگذاری برای پنهان کردن ماهیت واقعی دادههای ارسال شده استفاده کنند. تشخیص این تکنیک ممکن است دشوار باشد و اجازه دهد دادهها از محیط خارج شوند.
تکنیک های(exfiltration) اکس فیلتراسیون Mitre
در چارچوب ATT&CK، MITER به طور دقیق انواع تکنیکهای نفوذ را شرح میدهد و بینشهای ارزشمندی را در مورد روشهایی که توسط دشمنان برای استخراج دادههای حساس از سیستمهای در معرض خطر استفاده میشود، ارائه میدهد. این چارچوب، تاکتیکهای استخراج را بر اساس عواملی مانند حجم دادههای در حال انتقال، مخفی بودن روش انتقال، و استفاده از رمزگذاری یا مبهمسازی برای جلوگیری از شناسایی دستهبندی میکند.
MITER تکنیکهایی مانند خروج از کانالهای فرمان و کنترل را برجسته میکند، که به مهاجمها اجازه میدهد تا دادهها را مخفیانه جابهجا کنند در حالی که به عنوان ترافیک عادی شبکه پنهان میشوند. آنها همچنین روشهای فشرده سازی دادهها را برای کاهش اندازه و در نتیجه قابل تشخیص بودن دادههای استخراج شده توصیف می کنند. علاوه بر این، MITER به استفاده از فرآیندهای تصفیه خودکار می پردازد، جایی که دادهها به طور سیستماتیک جمع آوری شده و بدون دستور مستقیم انسان به یک مکان خارجی ارسال می شوند.
این تجزیه و تحلیل تکنیکهای نفوذ توسط MITER نه تنها به متخصصان امنیت سایبری در درک روشهای بیشمار دادهها کمک میکند، بلکه آنها را در توسعه استراتژیهای مؤثرتر برای شناسایی و کاهش این تهدیدها راهنمایی میکند. (مطالعه مقاله مرتبط: آموزش آگاهی از امنیت سایبری)
5 گام ضروری برای تشخیص استخراج دادهها
یک سازمان باید توانایی تشخیص تلاشها برای استخراج دادهها را داشته باشد تا شانسی برای جلوگیری از از دست رفتن اطلاعات ارزشمند خود داشته باشد. تشخیص نیاز به یک برنامه جامع شامل چندین مرحله دارد.
در حالی که چیزی به نام طرح دفاعی کامل و غیرقابل نفوذ وجود ندارد، این مراحل پایهای را تشکیل میدهند و مبنایی را ارائه میدهند که میتوان تلاشهای استخراج دادهها را قبل از اینکه آسیب قابل توجهی به سازمان وارد کند، شناسایی و از آن جلوگیری کرد. (مطالعه مقاله مرتبط: دفاع در برابر تهدیدات داخلی امنیت سایبری)
موجودی و طبقه بندی تمام منابع داده
اولین گام برای تشخیص نفوذ دادهها این است که بدانید منابع ارزشمند شما در کجا ذخیره میشوند تا بتوان به طور موثر نظارت و محافظت کرد. عاملهای تهدید معمولاً داراییهای دادهای با ارزش یا حساس را هدف قرار میدهند که میتوانند برای سود مالی مورد استفاده قرار گیرند.
در بسیاری از موارد، این زیرمجموعه کوچکی از املاک دیجیتال کامل شما است. طبقه بندی دادهها بر اساس ارزش تجاری و حساسیت آن به سازمان اجازه می دهد تا در هنگام اجرای اقدامات امنیتی، منابع را به طور موثر مستقر کند. راه حلهای مدرن قادر به شناسایی و طبقه بندی دادهها در هنگام استفاده هستند.
خط مشی مدیریت دادههای سازمانی را توسعه دهید
یک خطمشی مدیریت داده ایجاد کنید که مشخص میکند چه کسانی در سازمان میتوانند از داراییهای داده استفاده کنند، همچنین زمان و نحوه استفاده از آنها را مشخص میکند. این خط مشی باید با استفاده از اصل حداقل امتیاز ایجاد شود، که فقط دسترسی به منابع داده را برای رفع نیازهای تجاری فراهم می کند. هر گونه تلاش برای استفاده از دادهها برای فعالیتهای غیر مرتبط با شغل باید ممنوع شود.
سیاست های احراز هویت و مجوز قوی را اجرا کنید
برای کنترل دسترسی قوی باید سیاستهای احراز هویت و مجوز قوی اجرا شود. عملکرد با رویکرد اعتماد صفر که در آن کاربران به طور مداوم از طریق محیط احراز هویت می شوند، حفاظت موثرتری را فراهم میکند.
احراز هویت چند عاملی نیز باید به شدت مورد توجه قرار گیرد تا خطر استفاده از اعتبارنامههای سرقت شده برای استخراج دادهها به حداقل برسد.
نظارت بر کلیه فعالیتهای سیستم و شبکه
تمام فعالیتهای سیستم و ترافیک شبکه باید نظارت شود تا به طور موثر از نفوذ جلوگیری شود. با نظارت بر شبکه سازمان، شرکتها میتوانند فعالیتهای مشکوک را شناسایی کنند - مانند تلاشهای غیرمجاز برای دسترسی - که میتواند وجود تهدیدهای خارجی یا افراد مخرب را نشان دهد. برای انجام این نظارت میتوان از چندین راهحل نرمافزاری از جمله سیستمهای تشخیص نفوذ (IDS) و سیستمهای تشخیص و پاسخ گسترده (XDR) استفاده کرد.
اقدامهای سریع باید توسط پرسنل امنیتی برای حذف متجاوزان از محیط انجام شود.
از یک ابزار جلوگیری از دست دادن داده استفاده کنید
ابزار پیشگیری از از دست دادن داده (DLP) به طور خودکار خط مشی مدیریت داده سازمان را اجرا می کند و به عنوان یک اقدام پیشگیری از استخراج داده عمل می کند که تلاش برای جابجایی غیرمجاز داده را محدود می کند.
میتواند هشدارهایی را هنگام وقوع نقض خطمشی ایجاد کند و اطمینان حاصل کند که فعالیتهای محدود مرتبط با دادههای شرکت مجاز نیستند. گزارشها کاربرانی را که تلاشهای مکرر برای دسترسی به منابع بازیابی شده انجام میدهند شناسایی میکند تا بتوان آنها را زیر نظر گرفت و به آنها آموزش مدیریت دادههای اضافی داد.
نتیجه گیری
تشخیص و جلوگیری از استخراج دادهها نیازمند یک رویکرد جامع است. با پیادهسازی مراحل پیشنهادی در این مقاله، سازمانها میتوانند به طور مؤثری از دادههای خود محافظت کنند. از طریق ایجاد یک فهرست دقیق از داراییهای داده، توسعه سیاستهای امنیتی قوی، نظارت مداوم بر فعالیتهای شبکه و استفاده از ابزارهای DLP، میتوان احتمال موفقیتآمیز بودن حملات استخراج دادهها را به حداقل رساند. با این حال، تهدیدهای سایبری دائماً در حال تکامل هستند و سازمانها باید به طور مداوم اقدامات امنیتی خود را ارزیابی و به روز کنند.