آنچه خواهیم خواند
VoIP چیست؟ تلفن تحت شبکه چیست؟
VoIP
VoIP چیست؟ در پاسخ باید گفت که تلفن VoIP یا Voice over Internet Protocol یک تلفن اینترنتی است که بر روی شبکه های اینترنتی IP کار میکند و پیامهای صوتی را از طریق اینترنت رد و بدل میکنند. چند سالی است که با ورود تکنولوژی و فناوری به حوزههای مختلف کسب و کار و زندگی مردم، تلفن های اینترنتی جایگزین تلفن های سنتی یا آنالوگ شدند. شاید به زبان سادهتر باید گفت که ویپ روشی برای تبدیل سیگنالهای صوتی آنالوگ یک مکالمه تلفنی به دادههای دیجیتالی است که از طریق شبکه اینترنت به سراسر دنیا متصل میشوند. این تلفنها دارای مزایا و معایبی هستند که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
آنچه از پیش روی شما میگذرد درمورد " VoIP چیست؟ " است، ما در شرکت هاوش تلاش میکنیم راهنمای خوبی برای تمام کسب و کارهایی باشیم که قصد دارند از خدمات مرکز تلفن و امور مربوط به مشتریان استفاده کنند.
تعریف تلفن تحت شبکه
معنی VoIP
VoIP چیست؟ و به چه معناست. ویپ بهمعنای انتقال صدا و محتوای چند رسانهای از طریق اتصال به اینترنت است. ویپ به کاربران این امکان را میدهد که از رایانه، تلفن هوشمند، سایر دستگاههای تلفن همراه استفاده کنند. تلفن VoIP یک فناوری مفید هم برای مشتریان است و هم برای شرکتها و کسب و کارها، زیرا دارای ویژگیهایی هستند که در سرویسهای تلفن رایج و سنتی یافت نمیشود. این ویژگیها میتواند شامل: ضبط تماس، شناسه تماس، گیرنده سفارشی و پست صوتی به ایمیل باشد. باید در نظر داشت که این تلفن تحت شبکه (آی پی فون) بهعنوان راهی برای یکسان سازی ارتباطات مفید است.
این تلفنها مانند یک تلفن معمولی کار میکند، ولی به جای سیم کشی تلفن از اتصال اینترنت استفاده میکند. VoIP توسط گروهی از فناوریها و روشهای مورد استفاده برای ارائه ارتباطات صوتی از طریق اینترنت، از جمله شبکههای محلی سازمانی یا شبکههای گسترده فعال میشود.
یک سرویس VoIP صدای کاربر را از سیگنالهای صوتی به دادههای دیجیتال تبدیل میکند و سپس آن دادهها را از طریق اینترنت ارسال میکند. اگر کاربر دیگری از یک شماره تلفن معمولی تماس بگیرد، سیگنال قبل از این که به آن کاربر برسد، دوباره به سیگنال تلفن تبدیل میشود.
ویپ همچنین میتواند مسیریابی تماسهای ورودی و خروجی را از طریق شبکههای تلفن موجود انجام دهد. با این حال، برخی از خدمات VoIP ممکن است فقط از طریق کامپیوتر کار کند.
VoIP چیست
نقش VoIP در ارتباطات یکپارچه
ویپ فناوریهای ارتباطی را در یک سیستم یکپارچه ادغام میکند، بدین معنی که میتواند چندین روش ارتباطی صوتی، تصویری یا متنی را فعال کند. این میتواند بهویژه برای مشاغل مفید باشد، بنابراین تیمها برای برقراری ارتباط موثر با یکدیگر نیازی به کار با چندین برنامه مختلف ندارند.
VoIP این شبکه را با امکان برقراری تماس و برگزاری کنفرانسهای وب و با استفاده از دستگاههایی مانند رایانه، تلفنهای تحت شبکه هوشمند یا سایر دستگاههای تلفن همراه ایجاد میکند.
ویژگی های ویپ
برخی از ویژگیهای رایج ویپ شامل موارد زیر است:
• تماسهای صوتی
• تماسهای تصویری
• پست صوتی
• پیام رسانی فوری
• چتهای تیمی
• پست الکترونیک
• پیامک زدن
• برنامههای موبایل و دسکتاپ و...
تجهیزات تلفن VoIP
تجهیزات مرکز تلفن تحت شبکه (VoIP) همراه دو نوع است، تلفنهای اصلی VoIP مبتنی بر سخت افزار و مبتنی بر نرم افزار.
یک تلفن VoIP مبتنی بر سخت افزار شبیه یک تلفن سیمی یا بی سیم سنتی است و دارای ویژگیهای مشابهی مانند بلندگو یا میکروفون، صفحه لمسی و نمایشگر شناسه تماسگیرنده است. تلفنهای VoIP همچنین میتوانند پست صوتی، کنفرانس تماس و انتقال تماس را ارائه دهند.
تلفنهای آی پی مبتنی بر نرم افزار، همچنین بهعنوان تلفنهای نرم افزاری شناخته میشوند، بعضی از نرم افزارها که روی رایانه یا دستگاه تلفن همراه نصب میشوند کاربری تماسهای هوشمند را دارد. رابط کاربری تلفن نرم افزاری اغلب شبیه یک گوشی تلفن با صفحه لمسی و نمایشگر شناسه تماس گیرنده است.
یک هدست مجهز به میکروفون برای برقراری تماس به رایانه یا دستگاه تلفن همراه متصل میشود. کاربران همچنین درصورت داشتن میکروفون و بلندگوی داخلی میتوانند از طریق رایانه یا دستگاه تلفن همراه خود تماس برقرار کنند.
تلفن تحت شبکه چیست
کارکرد VoIP چیست؟
سرویسهای ویپ صدای کاربر را از سیگنالهای صوتی به دادههای دیجیتال تبدیل میکنند، که در آن دادهها از طریق Wi-Fi برای یک کاربر یا گروهی از کاربران ارسال میشوند. برای انجام این کار، VoIP از کدک ها استفاده میکند.
کدکها یک فرایند مبتنی بر سخت افزار یا نرم افزار هستند که حجم زیادی از دادههای ویپ را فشرده یا از حالت فشرده خارج میکنند. کیفیت صدا ممکن است هنگام استفاده از فشردهسازی کاهش یابد، ولی فشردهسازی نیاز به پهنای باند را کاهش میدهد. فروشندگان تجهیزات نیز از کدکهای اختصاصی خود استفاده خواهند کرد.
فرایند ارسال داده به سایر کاربران شامل کپسوله کردن صدا در بستههای داده، انتقال بستهها از طریق شبکه IP و بازگرداندن بستهها بهصوت در انتهای دیگر اتصال است.
در شبکههای سازمانی یا خصوصی، کیفیت خدمات معمولا برای اولویتبندی ترافیک صوتی بر برنامههای غیر حساس و برای اطمینان از کیفیت صدای قابل قبول استفاده میشود.
اجزای اضافی یک سیستم ویپ معمولی شامل یک مبادله شعبه خصوصی (PBX) تلفن IP برای مدیریت شماره تلفن کاربر، دستگاهها، ویژگیها و مشتریان است. درگاههای این تلفنها برای اتصال شبکهها و ارائه خطا یا قابلیت بقا درصورت قطع شبکه و کنترل کنندههای مرزی همچنین برای تامین امنیت، مدیریت خط مشی تماس و اتصالات شبکه فعالیت دارند.
علاوه بر آن یک سیستم ویپ میتواند شامل پایگاههای اطلاعاتی ردیابی مکان برای پلتفرمهای مسیریابی و مدیریت تماس (911، E911 پیشرفته) باشد. این امر میتواند آمار عملکرد تماس را برای مدیریت کیفیت صدای واکنشی و فعال جمعآوری کند.
با حذف شبکههای سوئیچمدار برای صدا، ویپ هزینههای زیرساخت شبکه را کاهش میدهد و ارائه دهندگان را قادر میسازد تا خدمات صوتی را از طریق شبکههایی با باندهای پهن و خصوصی ارائه دهند. این موضوع باید شرکتها را قادر سازد تا یک شبکه صوتی و داده واحد را اداره کنند.
VoIP همچنین با فعال کردن Failover سریع بهدنبال قطع و ارتباطات اضافی بین نقاط پایانی و شبکههاست و با انعطافپذیری شبکههای مبتنی بر آی پی آن را تقویت میکند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد ویپ (VoIP) میتوانید مقاله " تلفن های تحت شبکه IP Phone " را مطالعه نمایید.

مزایای VoIP و معایب VoIP
مزایای VoIP
• هزینه کمتر؛ هزینه این تلفنها کمتر از تلفنهای سنتی و معمولی است.
• کیفیت بالاتر صدا؛ با استفاده از دادههای فشرده نشده، صدا کمتر خفه شده و واضح بهنظر میرسد.
• دسترسی آسان برای کارشناسان راه دور؛ این امر باعث شده که کارشناسان و کارمندانی که از راه دور کار میکنند ارتباط مناسبی با همکاران و هم تیمیهای خود برقرار کنند.
• از دیگر ویژگیها میتوان به ضبط تماس، شناسه تماس گیرنده سفارشی، پست صوتی به ایمیل اشاره کرد.
در نرخهای بین المللی پائین هنگامی که از تلفن ثابت یک تماس بین المللی برقرار میشود، مدار سیمی را برای تماس به خارج از کشور اجاره میکند. باید در نظر داشت که تلفنهای ویپ نیازی به خط سیمی ندارند و از اینترنت برای برقراری تماس استفاده میکنند، بهاین معنی که این خطوط هم ترافیک عادی دارند و هم هزینه کمتری.
معایب VoIP
برخلاف مزایایی که گفته شد، تلفنهای VoIP معایبی دارد، مانند:
• عدم ردیابی تماسهای اضطراری؛ ارتباط و تماسهای ویپ از طریق دو آی پی در جهان صورت میگیرد که گاهی پیدا کردن منشا تماسها غیرممکن است.
• عدم اعتماد؛ خدماتی که این تلفنها ارائه میدهند بستگی به اینترنت دارد، بنابراین درصورت قطع شدن اینترنت اتصال با مشکل روبرو میشود. باید در نظر داشت درصورتی که خطها شلوغ باشند صدا به وضوح مشخص نیست و کیفیت آن پائین میآید.
• عدم امنیت؛ شبکه اینترنتی همیشه با مسائل امنیتی همراه هستند. تلفنهای ویپ نیز از این امر مستثنی نیستند. این خطوط ممکن است در معرض هک و بعضی ویروسها نیز قرار بگیرند. موضوعاتی که گفته شد خطرات امنیت محسوب میشوند.
• کاهش سرعت اینترنت؛ یکی از موضوعات مهم در استفاده از این تلفنها، اینترنت پرسرعت است. درصورتی که اینترنت کند شود انتقال صدا نیز بهسختی صورت میگیرد و این موضوع از معایب اصلی این تلفنها است.
نتیجه گیری
نتیجه این که با ورود تکنولوژی و فناوری، بسیاری از کسب و کار و شرکتها تحت تاثیر آن قرار گرفتند. یکی از جاهایی که فناوری ورود کرد تلفنهای سنتی یا آنالوگ بود که جای خود را به تلفنهای اینترنتی یا VoIP داد. بنابراین بسیاری از مردم برایشان این پرسش پیش میآید که VoIP چیست؟ و چگونه کار می کند. تلفن اینترنتی VoIP بر روی شبکههای اینترنتی IP کار میکند و پیامهای صوتی از طریق اینترنت رد و بدل میشود. بنابراین از طریق این تلفنها، بسیاری از افراد در سراسر دنیا میتوانند باهم در تماس باشند و ارتباط برقرار کنند. فقط کافی است که اینترنت داشته باشند.